Vasemmalla on puolukka-omenakakku ja oikealla omenasosekakku

 

Puolukka-omenakakku

2 dl kermaviiliä

2 dl omenasosetta

2 dl jäisiä puolukoita

3 dl sokeria

1½ dl sulatettua margariinia

5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

1½ tl neilikkaa

1½ tl kanelia

 

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

 

Omenasosekakku

250 g margariinia

3 dl sokeria

3 kananmunaa

6 dl vehnäjauhoja

3 tl soodaa

2 tl kanelia

3 dl omenasosetta

 

Vaahdota pehmeä margariinia ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi omenasose taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.