Tämä aurinkovuori sopii vaikka pääsiäisen ajan jälkiruoaksi tai kahvihetkeen.

 

4-5 appelsiinia

2 dl vispikermaa

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

250 g maitorahkaa

n.½ dl sokeria

½ dl appelsiinimehua

6 liivatelehteä

 

Kuori ja viipaloi appelsiinit ohuiksi renkaiksi. Vuoraa syvä kulho isoimmilla renkailla ja pilko loput appelsiinit pieniksi kuutioiksi. Säästä kuutiot rahkaseoksen joukkoon.

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.

Vaahdota kerma ja vaniljakastike erikseen ja yhdistä ne rahkan joukkoon. Lisää appelsiinikuutiot ja mausta sokerilla.

Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivatemehu rahkaseoksen joukkoon nopeasti sähkövatkaimella.

Kaada rahka appelsiineilla vuorattuun kulhoon ja laita se jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa hyytynyt aurinkovuori lautaselle.