Porkkana tekee sämpylöistä meheviä ja antaa mukavan keltaisen värin.

 

1 l vettä

4 dl kaurahiutaleita

2 ps kuivahiivaa

5 dl vehnäjauhoja

 

Valmista juuri. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja mittaa siihen hiutaleet. Sekoita hiiva jauhojen joukkoon ja lisää se vesi-hiutaleseokseen. Vatkaa taikinaa hetki. Anna juuren kohota liinan alla noin puoli tuntia.

 

2 rkl sokeria

3 tl suolaa

3 dl hienoksi raastettua porkkanaa

15 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä

 

Lisää taikinaan sokeri, suola ja porkkanaraaste ja alusta taikina jauhoilla kimmoisaksi. Alustuksen loppuvaiheessa lisää öljy. Taikina on nyt valmista leivottavaksi. Leivo taikina tangoksi ja jaa se noin 40 palaan. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Paista 225 asteessa noin 10 min.