Omalle miehelleni tein isänpäiväkakuksi mustikkaisen hyytelökakun.

 

Pohja:

            2 munaa

            3/4 dl sokeria

            1/2 dl sihtiruisjauhoja

            1/4 dl perunajauhoja

            1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet varovasti nostellen, siivilän läpi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa 15 min.

Anna pohjan jäähtyä.

Tarvitset yhteen kakkuun vain puolet pohjasta, joten halkaise pohja kahtia ja pakasta toinen puoli toista kertaa varten. Laita toinen puoli irtovuoan pohjalle ja valmista täyte.

 

Täyte:

             2 dl vispikermaa

             200 g vaniljatuorejuustoa

             sokeria

             4 dl kokonaisia mustikoita

             5 liivatelehteä

             1/2 dl kiehuvaa vettä

 

 Koristeluun: valkosuklaata

 

Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sokeria maun mukaan sekä soseutetut mustikat. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kiehuvaan veteen. Lisää liivatelehtivesi ohuena nauhana vatkaimella vatkaten kermaseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti. Koristele hyytynyt kakku valkosuklaalastuilla.