Tein kaksi kääretorttupohjaa ja leikkasin niistä kaksi isoa ja viisi pientä ympyrää sekä kaksi suorakulmion muotoista suikaletta. Vuorasin irtopohjavuoan näillä palasilla ja keskelle kokosin pienistä ympyröistä tornin. Seuraavaksi tein täytteen.
Täyte:
2 dl kermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
vadelmia ja sokeria maun mukaan
7 kpl liivatelehtiä
n. ½ dl vadelmamehua
Kerma ja vaniljakastike vaahdotetaan erikseen ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Liivatelehdet liotetaan kiehuvan kuumaan mehuun ja sekoitetaan nopeasti ohuena nauhana valmiin kerma-rahkan joukkoon.
Täyte kaadetaan vuokaan ja kansi laitetaan päälle. Kakun annetaan hyytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa, jonka jälkeen se kumotaan vadille ja koristellaan täytekakun tapaan.
Kommentit