Vietimme mieheni kanssa 10-vuotis kihlajaispäivää. Tein edellisenä päivänä pakasteeseen kääretortun, jossa on täytteenä jäätelöä. Koristeluun käytin tomusokeria ja suklaata sekä suklaisesta voikreemistä pursottamalla tehtyjä ruusuja.

 

Kääretorttu

Pohja: 5 munaa

            1½ dl sokeria

            1 dl perunajauhoja

            2½ rkl tummaa kaakaojauhetta

           1 rkl vehnäjauhoja

           1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhoseos siivilän läpi varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa 7 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna pohjan jäähtyä.

 

Täyte: 1 l piparminttusuklaa-jäätelöä

            marianne crush-rouhetta

Ota jäätelö pehmenemään. Kun jäätelö on hieman pehmentynyt, leikkaa se paloiksi ja notkista sitä esim. vatkaimella. Levitä jäätelö nopeasti torttupohjan päälle ja ripottele vielä mariannerouhetta jäätelön päälle. Rullaa torttu ja laita heti pakasteeseen muutamaksi tunniksi. Valmista koristeet. Ota torttu sulamaan hetki ennen tarjoilua ja koristele.

 

Suklainen voikreemi

30 g voita

½ tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

225 g tomusokeria

maitoa

muutama pala suklaata

 

Sekoita sokerit, suola ja pehmeä voi. Sekoita massaa lisäten maitoa pienissä erissä, kunnes se on levitettävää. Sulata suklaa ja lisää se seokseen. Pursota.