Vietimme mieheni kanssa 10-vuotis kihlajaispäivää. Tein edellisenä päivänä pakasteeseen kääretortun, jossa on täytteenä jäätelöä. Koristeluun käytin tomusokeria ja suklaata sekä suklaisesta voikreemistä pursottamalla tehtyjä ruusuja.
Kääretorttu
Pohja: 5 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2½ rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhoseos siivilän läpi varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa 7 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna pohjan jäähtyä.
Täyte: 1 l piparminttusuklaa-jäätelöä
marianne crush-rouhetta
Ota jäätelö pehmenemään. Kun jäätelö on hieman pehmentynyt, leikkaa se paloiksi ja notkista sitä esim. vatkaimella. Levitä jäätelö nopeasti torttupohjan päälle ja ripottele vielä mariannerouhetta jäätelön päälle. Rullaa torttu ja laita heti pakasteeseen muutamaksi tunniksi. Valmista koristeet. Ota torttu sulamaan hetki ennen tarjoilua ja koristele.
Suklainen voikreemi
30 g voita
½ tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
225 g tomusokeria
maitoa
muutama pala suklaata
Sekoita sokerit, suola ja pehmeä voi. Sekoita massaa lisäten maitoa pienissä erissä, kunnes se on levitettävää. Sulata suklaa ja lisää se seokseen. Pursota.
Kommentit