Nallen leipäset ovat perheemme suosikkisämpylöitä.

 

Ohjeesta tulee 24 kpl

8 dl vettä

6 dl neljän viljan-hiutaleita

2 pss kuivahiivaa

4 rkl sokeria

2 tl suolaa

1 dl rypsiöljyä

10 dl vehnäjauhoja

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen hiutaleet ja 2-3 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna juuren kohota noin puoli tuntia. Sekoita taikinaan sokeri ja suola sekä loput jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Taikina on erittäin pehmeää, joten voit nostella taikinan suoraan leivinpaperin päälle pellille kahden lusikan avulla ja taputella jauhotetuin käsin leipäsiksi. Tai laita pöydälle reilusti jauhoja ja kaada taikina pöydälle. Leivo taikina pötköksi, jaa se paloiksi ja nostele palat pellille leivinpaperin päälle. Anna leipästen kohota liinan alla noin puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.