Innostuin tekemään pasteijoita.

 

Kuori: 2 pkt rukiista piirakkataikinaa

Täyte: 400 g naudan jauhelihaa

            suolaa, pizzamaustetta, chilijauhetta

            sipulia

            purjoa

            ½ dl (raakana) puuroutuvaa riisiä

            1 muna

Voiteluun: muna

 

Ruskista jauheliha ja mausta se. Kuullota sipuli ja purjo. Keitä riisi kypsäksi. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit ja riisi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja lisää siihen muna.

 

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa se neliöiksi. Yhdestä paketista tulee noin 16 kpl. Laita reilu ruokalusikallinen täytettä neliöiden päälle. Sulje pasteijat kiinni nipistämällä. Tee haarukalla reunaan kuviot ja pistele kuori. Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15 min.